harley davidsons

De harley's die je hier ziet zijn allemaal ongeveer 100 cm lang. Ze zijn allemaal sterk genoeg om gebruikt te worden als hobbelpaard. In de sturen zit 10mm dik rondstaal, wat omkleed is met hout.

Stuur en wielen zijn beweegbaar en allemaal zijn ze te gebruiken door kinderen van ongeveer 2-4 jaar. Ook zijn ze geschikt als decoratiestuk onder bijvoorbeeld een glazen tafel. 

Alle vier deze motoren zijn gemaakt uit 1 plank van 580x20x4 cm. De onderstellen voor het hobbelen zijn eraf gelaten omdat ze anders teveel plaats innemen op onze zolder

pink harley

Als je het geluk hebt dat je grootvader wordt van een kleindochter dan is deze roze harley zeker een pronkstuk in de babykamer.

black beaty

Dit was de eerste harley die ik maakte die sterk genoeg moest zijn om als hobbelpaard te dienen.

De wielen moesten kunnen draaien, het stuur moest bewegen, en het geheel moest kinder-proof zijn. Het meest lastige punt hierbij was het stuur. Uiteindelijk heb ik 10mm rondstaal in hout gefreesd, deksel erop en rond geveild. (zie: making of).

panhead 1948

Dit is de eerste motor met spaakwielen. Na diverse experimenten met o.a. saté-stokjes uiteindelijk dominostokjes gekocht en de kleur eraf geschuurd. Springer voorvork op de draaibank gemaakt, en de zadelpen van staal, met hout omkleed, stevig genoeg om een kind te laten hobbelen. Dit is eigenlijk een knuckle-head met een panhead blok.

heritage softail

Nu maar eens een harley davidson zoals hij op mijn eigen verlanglijstje staat. Een softail met die lekkere grote spatborden en alleen een zitje voor de berijder.

Spaakwielen erin en aan de linkerkant een belt-drive.

Het geluid moet ik voorlopig zelf erbij maken.

 


overige harley davidsons

Buiten deze vier harleys heb ik nog diverse andere harley davidsons. Ze zijn ongeveer 90 cm lang, dus iets kleiner dan de bovenstaande.  Deze zijn echter niet geschikt om als hobbelmotor te dienen omdat ze eenvoudig niet sterk genoeg zijn.

Wel zijn ze erg geschikt als decoratiestuk, en sommige ervan staan te pronken in diverse huiskamers. De rest staat mooi te wezen op onze zolder.