diverse projecten

hobbelpaard

Nadat ik dit hobbelpaard gemaakt had riep ik: dit is voor mijn eerste kleinkind. Niemand spoedde zich toen naar huis. Maar intussen heeft dit paardje zijn berijder gevonden.

Het paard is gekapt uit vurenhout, de leidsels kwamen van een vierspan, en de  kleine stijgbeugels heb ik in Engeland moeten bestellen.

jas

De jas van mijn dochter die zo achteloos aan een stoel gehangen werd.

Das een fotomomentje.

Dus een spuitbus met blanke lak gepakt en gezorgd dat er geen beweging meer in te krijgen was.

 

wederom vurenhout en daarna met white-wash beits behandeld.

jouw en mijn schoen

Laarsje van mijn vrouw en werkschoen van mezelf. Samen voor de eeuwigheid op de vensterbank gevangen. Voor iedereen die met houtsnijwerk wil beginnen: pak een stuk hout en ga je eigen schoen uitkappen. Wat je vooral leert is heel goed kijken.

hoed en stropdas

Hoed van mijn vader en stropdas van mijn schoonvader.

Mijn schoonvader is nooit gezien zonder een stropdas. Dit exemplaar hoorde bij het pak wat hij aan had als hij het gras maaide.

Heel eng om de stropdas te maken. het hout wordt op sommige plaatsen erg dun en 1x verkeerd steken betekend dat je opnieuw kunt beginnen.

spiegel

Spiegel met houtsnijwerk. In eerste instantie bedoeld als poppenkast, compleet met gordijntjes. Later hebben deze clowns een plaatsje gevonden op de voorkant van mijn höffle orgel

houten speelgoed

Ook leuk kinderspeelgoed maken. Omdat het oudste kleinkind  bijna een jaar is begint hij met verschillende dingen te spelen. En als dat een jongen is dan zijn treinen en auto's natuurlijk hartstikke leuk. Iedereen denkt dat dit te doen is van restjes hout maar dat valt tegen. Maar echt geweldig om te maken en heel veel voldoening als hij er ook echt mee speelt.